En hund gør dig lykkeligere

Er du hundeejer, ved du, at en hund er en stor lykke i livet. Men du behøver faktisk slet ikke at eje en hund for at nyde godt af hundenes skønne selskab. Har du ikke tid eller plads til en hund i hjemmet på fuld tid, kan du som hundelufter eller hundepasser stadig nyde godt af de ting, en glad hund kan tilbyde.

Hunde reducerer stress

Oplever du stress i hverdagen, kan det at være i selskab med en hund faktisk reducere stress-symptomerne og øge dit velvære. Dertil kan en hund hjælpe med at sænke dit blodtryk og fremme produktionen af endorfiner, som også kaldes lykke hormonet. 

Faktisk har det også vist sig, at hundeejere bliver hurtigere raske efter sygdom. Hunde har altså en rigtig positiv effekt på vores fysiske og psykiske helbred.

Du får mere social kontakt

Ligesom vi mennesker er hunde sociale væsener og har brug for at være sammen med andre. Ejer du en hund, ved du, at hunde virker som magneter for social kontakt.

Når du lufter hund og møder andre hundeejere, giver det som regel god anledning til en sludder. Her kan jeres hunde også lege sammen imens. Således er en hund rigtig god, hvis du gerne vil stifte nye bekendtskaber.

Du oplever smuk natur

Både du og din hund har brug for motion og frisk luft. Sidder du meget inde i hverdagen, er en hund en rigtig stor hjælp til at komme ud og opleve naturen. Hunde har nemlig brug for at blive luftet mellem 2-4 gange dagligt. Her kan I sammen opdage smukke steder i dit nærområde, som du slet ikke vidste fandtes.

Der er selvfølgelig forskel på, hvor meget motion den enkelte hund har brug for. En større hund såsom en golden retriever eller en schæfer behøver selvsagt mere end en mindre hund. Har du ikke mulighed for at bruge flere timer i naturen hver dag, er en mindre hund som f.eks. en cocker spaniel et rigtig godt valg. Læs om cocker spaniel her og bliv klogere på dens temperament, aktivitetsniveau og meget andet.

Mennesker, der dagligt tager gåture med en hund, er generelt sundere, gladere og har et stærkere mentalt helbred. Der er altså rigtig mange gode grunde til, at du skal berige dit liv med lidt hundeselskab.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *