stofbleer

Stofbleer er uundværlige for din velvære, når du er blevet forælder

Inden de fleste bliver forældre, er de slet ikke klar over, hvor stor en del af deres hverdagen stofbleer vil blive. Som nybagt forælder er de fleste slet ikke klar over, hvor mange ting du egentlig kan bruge et stofble til. Du kan blandt andet anvende stofbleerne, når du ammer. De fungerer som en klud ved hånden til gylp. De kan dække for lys, hvis solen er skarp, og de kan give tryghed til din baby, hvis du lægger dem ved babys hoved. Du kan også anvende stofbleer på din puslebord, så eventuelle uheld rammer stofbleen og ikke selve puslepladen. Ja faktisk, er der næsten uendelige brugsmuligheder med stofbleer.

stofbleer og skiftning

Hvor mange stofbleer får jeg brug for?

Som udgangspunkt kan du ikke få stofbleer nok. Derfor kan du sagtens starte med at købe mellem 30-50 stykker. Det lyder måske af meget, men du skal nok få brug for dem. Det er nemlig vigtigt, at du har stofbleer nok. Særligt i starten af dit forældreskab, har du formentlig ikke tid til at vaske hver dag. Derfor er det en god idé, at du i stedet har en masse stofbleer, som du bare kan tage en ny uden at skulle vaske først.

Stofbleer til skiftningen

Når du skal skifte den lille, er det også en god idé at anbringe kludene under ham eller hende. Særligt i starten kan en baby nemt komme til at tisse, når han eller hun får bleen af. Derfor er det en god idé med en klud under babyen, som kan opsøge uheldet. På den måde skal du blot smide kluden til vask. Du behøves altså ikke at skulle i gang med den helt store rengøring af puslepuden.

Stofbleer til amning eller sutteflaske

Stofbleerne er også uundværlige, når du skal enten amme eller give sutteflaske. Både undervejs, og når baby er færdig med at spise, skal du bøvse det lille menneske af. Her er det en god idé med en stofble på skulderen, så eventuelt gylp eller savl rammer stofbleen i stedet for dit tøj. 

Køb flere forskellige farver

I kommer til at bruge en stofble til flere forskellige formål. Derfor er det også en god idé med stofbleer i flere forskellige farver. På den måde kan I sikre en højere hygiejne, da I så kan aftale, at I anvender eksempelvis de farvede stofbleer til bleskift. 

stofbleer til baby

Hvad er en stofble egentlig?

En stofble er sådan set en slags klud, der er blevet vævet i bomuld. Derfor tåler kludene også at blive vasket ved 60 grader, hvilket er nødvendigt for at slå diverse bakterier ihjel. Kludene kan fås i et væld af farver og mønstre, så du har mulighed for at vælge netop dem, der passer bedst til dine personlige præferencer. 

Du vil opleve, at de fleste klude er kvadratiske, hvilket er en stor fordel, hvis du skal anvende dem på puslepladen. Når du vasker kludene første gange, vil du højest sandsynligt opleve, at de trækker sig sammen og bliver mere rynket. Det er helt normalt. Kludene er altså ikke gået i stykker.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *